MELLOMROMMET

Jeg hater mellomrommet, eller mangel på mellomrom. Det øyeblikket du må gripe ordet. Akkurat der den som har ordet stopper opp og det er en åpning. Det er det jeg som regel misser. Jeg er ikke rask nok. Jeg er ingen sprinter. Jeg er for høflig, for helst må du være på banen akkurat et par tiendedels sekunder før siste taler stopper. Du må på en måte forutsi når han kommer til å stoppe og ta stafettpinnen før han har stoppet.

Du må i tillegg ha en startreplikk som du kan få ut mens du tenker deg om. Finner ut hva du egentlig hadde tenkt å si.

Jeg mener at det ligger et problem begravet her….

Jeg mister så ofte stafettpinnen og fomler.

…som vi må ta tak i. Folk er opptatt av å være på scenen og vise seg fram. De vil bli sett.

Så sier neste taler kanskje nesten akkurat det jeg hadde tenkt å si og dermed er det ingen grunn til at jeg skulle si det på nytt igjen. Man er jo høflig og vil tross alt at debatten skal gå videre. Eller så sier vedkommende noe helt annet som vrir debatten i en ny retning og som gjør det veldig vanskelig å komme tilbake og si det jeg hadde tenkt å si.

Muligheten til endring ligger i øyeblikket. Det er der magien er. Jeg husker da den erkjennelsen steg opp i meg en gang for mange år siden da jeg studerte filosofi. Det var et magisk øyeblikk i seg selv…

Ja, det er mange magiske øyeblikk som går tapt for meg mens jeg fomler etter stafettpinnen. Jeg vil jo delta. Jeg vil jo bidra med noe. Jeg vil jo bringe diskusjonen videre. Jeg vil jo vise de andre (og meg selv) at jeg har noen fornuftige tanker inne i hodet. Jeg ønsker å løpe en etappe, og jeg ønsker å bli verdsatt. I stedet sitter jeg med en tapsfølelse og forbanner mellomrommet. Mine egne tanker blir ikke fanget opp og fordufter som regn på varm asfalt. Jeg blir utydelig og viskes ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s