Sommar, sommar, sommar….

Ferieuke 1: (29.6-5.7)


Lørdag – søndag Bokta 2015 Vi startet ferien med den årlige turen til Bokta på Jeløya ved Moss. (Fotograf: Anne Erdal Aase) Syklubben til Kristin (klassekameratene fra gymnaset). Koselige samtaler i sommernatten! Været var fint og badevannet var friskt. Grill (vente-burger og biff fra Uruguay som var utrolig mør) og bespisning ved båthuset før vi trakk oss opp til terassen med bål på peisen. Ikke noen mygg å se. Molly utafor huset Søndag – mandag Jeg dro fra Bokta til kusine Molly i Ljungskile mens Kristin dro hjem. Veldig koselig med livs-samtaler og samtaler om vår familie. Vi gikk tur med retriveren «Doris» i nærområdet. Doris likna veldig på vår tidligere hund Chako. Ulla serverte laks med en deilig dressing som bestod av creme fraiche, revet skall av en lime, akasiehonning, hvitløk  og litt salt. Kjempegodt! Har nå fått navnet «Molly spesial» i min oppskriftsbank. På veien hjem spiste jeg schnitzel på «Rasta» (Håby). Smakte fortreffelig! Molly anbefalte en bok om mentalisering. Den har jeg nå lasta ned og skal gi meg i kast med.

Tirsdag Startet dagen med å skrive ferdig teksten «Et ord på tre bokstaver…», i allfall versjon 0.98 og som første ferieprodukt. Fornøyd med det, men tenker på at refleksjonen må utvides. Bør også tenke på om jeg kan bygge opp fortellingen på en alternativ måte. Klippet gresset. Badet sammen med Marte på Sudstranda. Møtte broren til Heidi på stranda. Temperaturen hadde passert 19 likevel var det deilig og friskt. Besøkte Emma. Var veldig glad da vi kom på besøk. Klappet i hendene. Gikk på tur til barnehagen i Bernt Knudsens vei. Plutselig startet en brannalarm som ikke ville slutte. Gikk bort til Siri (som ikke var hjemme) og videre rundt til boligen. Leste i boka «En mønt på høikant» – aktuelt om Hellas og den ekonomiske krisa. Kapitalismen er seg lik! Kapitalismen skaper krisa men dete r vi med skattepengene som må ta regningen.

Onsdag: Strålende morgen selv om det var litt småkjølig ved 6-tiden. Varmen kom rundt 8. Avisene preges av at Hellas har sagt nei til forslagene fra EU. Nå blir det en folkeavstemning på søndag. NRK har blitt veldig «anti» Hellas og for EU. Mange økonomer reiser seg opp for Hellas; umulig å betale gjelden. Hellas må sette foten ned. Kapitalismen forutsetter konkurs…Tur i byen med besøk hos optikeren. Synet hadde endret seg på i overkant av et halvt år. Endringene var så store at det kunne forsvare nye briller. Er jo egentlig litt kiipt for nye briller koster jo sine lapper… Bading på Sydstranda. 21 grader! Utrolig deilig. Ganske mye folk.

Torsdag: Brød med store bobler Brødbaking og «deletíng» av filer på gammel-Macen. Utrolig hvor mye som samler seg opp og tar plass og utrolig mye plass som må frigjøres for å laste ned siste versjon av operativsystemet! På kvelden fjerna vi stasj fra plattingen for der skal arbeidet med å legge på nytt membran og ny overflate starte til uka mens vi er i Danmark. Brødet ble nesten bra… Store fine bobler men fortsatt litt svampaktig konsistens. Jeg vil ha det lette og luftige bakverket som man får på kjøpebrødet. Jeg må «forske» videre…

Fredag:

I dag reiser IKEA hos HeidiTobias og jeg til Hamar for å hente Felix. Vi skal besøke Heidis nye arbeidsplass, IKEA og hente Felix der. Det blir koselig å se hvordan Heidi har det på jobben. På ettermiddagen inviterer vi Eyolf til grill.

Begge deler ble veldig koselig. Heidi viste oss rundt, vi shoppa litt for Marte og spiste i personalkantina. Det så veldig trivelig ut bak kulissene – i kontorlandskapet. Det var ikke så stor pågang som vi er vant til fra IKEA her i byen og selve bygningen var litt mindre. Vi avsklutta besøket med softis fra en automatisk maskin. Man kjøpte kjeks for ti kroner, satte det i en holder og trykka på knappen. Dermed ble kjekset heist opp og vridd rundt og fylt på med is. Passe stor!

De to guttene er en drøm å ha med i bilen og det virka som de kosa seg hele tiden? Eyolf kom kjørende med sin lille elektriske doning og så ut til å være i god form. Vi spiste grillmat oppe på terassen og avslutta med jordbær (svenske som ble godkjent selv om de ikke var like søste som mange norske…) og vanlijeis/fløte. Smaken av sommer…

Lørdag – på vei til Klint
aserfwrfwerf

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s