Feriestart

Sommar, sommar, sommar fra nettet (fantastisk med sommar på «boks» slik at jeg kan velge hvilken sommarpratare jeg vil lytte til når som helst og hvor som helst). I dag artist og programleder Kalle Moraeus (nytt bekjentskap) og følelsen av at ferien er i gang… (samtidig krampen… redselen for at ferien snart skal være over og jeg ikke har brukt den «fornuftig»…). Egentlig har den ikke startet. Jeg avspasserer overtid og har et par små ting som jeg må ordne før jeg kan trekke pusten dypt… To interessante artikler i avisa i dag; Bjørn Vassnes som skriver om Ludvigsenutvalget om framtida til grunnutdanningen. Vassnes ser en motsetning mellom full satsing på IKT og faglig fordypning (fagene inneholder for mage emner som hindrer dybdelæring). Han mener at bruk av IKT i alle fag ødelegger konsentrasjonen. Jeg er dobbel til dette  – men ser at det kan være en utfordring hvis bruk av IT handler om Facebook og surfing, ikke bruk av IKT som et verktøy i fagene. Jeg mener at  vi ikke har noe valg – vi må lære elevene å bruke mediemangfoldet og IKT som et verktøy på en måte som fremmer, ikke hemmer læring. Er det alt for idealistisk? Når og hvor skal elevene lære seg dette om ikke på skolen? Da har jeg mer sans for hans tanker om at det er viktig å bryte ned faggrenser og sette fagene inn i den store sammenhengen: «Det som ligger i bunnen er noen grunnleggende kunnskaper (fortsettelse følger)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s