Jeg har sett (data)lyset…!

Helt siden jeg så Microsofts bord-PC hvor skrivebordet var en PC-skjerm har jeg ønsket meg en slik. Bokstavlig talt en digital flate hvor man kunne jobbe med dokumenter. Ha bilder ved siden av. Dra og slippe tekster, bilder og andre dokumenter over i hverandre sømløst. Som i det virkelige livet pluss litt til. Sammensmeltning av skrivebord og dataskjerm. En digital drøm!


Torsdag hadde Microsoft en stor seanse i New York hvor de lanserte en stor oppgradering av Windows 10 og en rekke nye surface PCer og et par laptoper. –  Jeg så på seansen mens jeg lagde kjøttsaus til spaghetti. – Her ble drømmen tent på nytt i form av Microsoft Surface Studio. En tynn desktop med liten fot med en hengslet skjerm på 28 tommer, en skjerm som kan vinkles i ulike stillinger – litt som et gammeldags tegnebord slik de hadde på arkitetktkontorene. Skjermen er stor nok til at du kan ha ulike programmer oppe samtidig slik at du kan jobbe i dokumenter, skrive med den digitale pennen – merke av, gule ut, gjøre notater, gå gjennom en mappe med bilder og «dragge» over til et dokument etc. Det spørs om den digitale drømmen kan bli virkelig i overskuelig framtid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s