Boka Følelser til å bli sprø av

Hvorfor føler vi, hvordan holder vi ut og hvordan kan det bli bedre?

Fra vaskeseddelen til boka:

Bare følelser? De kjennes godt. Og kan gjøre virkelig vondt. Få deg til å være redd, trist, rasende, til og med å ville velge bort livet. Hvordan kjennes det da? Hva skal vi med alle de vonde eller forvirrende følelsene? Hva er det de egentlig forteller oss? Og hvordan skapes de?

Dette er en håndbok i følelser for SKAM-generasjonen. Den er full av humor og varme, og gir tro på at ting kan bli bedre.

Mariann Youmans’ metode har i flere bøker vært å la unge selv komme til orde som eksperter på seg selv. FØLELSER har blitt til i samarbeid med et titalls unge mennesker med bred livserfaring – fra å være smådeppa til innlagt. De deler sjenerøst sine erfaringer og tips til hva som hjelper. I tillegg finnes faktakapitler, informasjon om de vanligste psykiske lidelsene, forskning og statistikk.

Forfatteren har også jobbet tett med fagpersoner, og intervjuer blant annet psykiatere, psykologer og forskere som Per Isdal, Finn Skårderud, Andreas Aamodt og Egil Nygaard.

Illustrasjonene til Ørjan Jensen understreker den åpne og humoristiske teksten.

Boka har et lekkert og innbydende design.

Om selvskading:

Hva er selvskading?

Rispe, skjære, slå, brenne seg. Skade seg selv utenpå fordi smerten inni er for stor til å holde ut. Ikke det samme som selvmordsforsøk. Kan være en måte å skaffe seg kontroll på – over egen kropp eller egen smerte, eller en måte å synliggjøre smerte på.

Om depresjon: Depresjon = selvskading! Et godt slagord.

Staffan var ikke enig i det. Har ingenting med selvskading å gjøre… Jeg tenker at konsekvensen uansett er selvskading selv om intensjonen ikke er det. At det handler om at man lukker igjen, ser hverden entydig negativt uten gråtoner og at man ikke evner å bryte ut av tristessen.

Hva skal man bruke denne til?

Om schizofreni:

Dette var vel ganske overfladisk…?! Det står ingenting om sammenhengen med vonde opplevelser, stress, konflikter osv. som utløser en psykotisk tilstand. Det står at hjernen fungerer litt anderledes… Det høres jo ut som en «hardware-feil» ikke at hjernen oppfører seg anderledes pga. en krisesituasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s