God jul 2018

Vargveien i vinterskrud 2.png

2018 er snart omme. Et av de raske årene i historien, kanskje det raskeste…? Det er ikke lenge siden vi stod på terrassen i Vargveien og så på rakettene sammen med de andre i “syklubben”, og nå er det ikke mange dagene igjen til neste gang….

I år skal vi feire jul på Ulvøya sammen med Caroline med familie (ikke Alex, for han er på jobb) og foreldrene til Terje. Det gleder vi oss veldig til!

Vi legger ikke opp til de store endringene i jula, men i år har vi erstattet pepperkakehuset med et sjokoladehus! Det var uventet greit å montere ved bruk av mikrobølgeovn og kjøleskap… Noen sjokoladeplater brakk, men de lot seg greit lime sammen med flytende sjokolade.

Sjokoladehuset

Julehuspynterne

Her er gjengen bak pyntingen: Johannes (venn), Tobias og Sebastian.Det gikk hardt ut over pyntegjenstandene….

Juleforberedelsene er spredt ut over i tid, men like fullt blir det jo litt stress i innspurten….

2018 har vært et år med mange «highlights». Heldigvis har de fleste holdt seg rimelig friske, selv om Sebastian startet året med influensa og han fikk ikke med seg nyttårsrakettene…

I februar feira vi Minas første bursdag (Mina er Heidis nr. 2). Hun er allerede stor jente og freser rundt omkring og oppdager verden. Hun er god venn med hundene…

I november feiret vi Emma 13 år! En stor dag. Emma har allerede blitt en tenåring med egne meninger…Emma 13 år griffeltavle

Emma pakker opp.png

Her pakker Emma opp sammen med Tobias.

Tobias` 8-årsdag feiret vi på Ulvøya i februar, mens Sebastian feiret dagen i Spania siden han har bursdag midt i juli. Felix fikk vi feiret på Elverum i etterkant av brusdagen den 14. august.

Den eldste i familien, Eyolf, feiret 90-årsdag den 17. oktober på Østmarksetra. Han ble behørig feiret også med egne sammenkomster i sitt hjem.

Familiesammenkomst på Terp.png

Eyolf, Siri, Heidi, Mina, Espen, Tobias, Sebastian, Terje, Marte og Kristin feirer dagen på etterskudd på Terp. 

Fotografen var også med…Atle-fotografen.png

…men ikke akkurat på samme sted…

Apropos bursdager, Atles tante Aud (søster av Atles far) bor på Solborg aldershjem på Ski, og feirer sin 90-årsdag til neste år. Hun har blitt «kjendis» i år gjennom to nyhetsreportasjer om Solborg på TV… til sambarytmer og skryt av maten på hjemmet.

Kristin fikk ny arbeidsplass i år…, det omdiskuterte Oslo Met…Oslo met.png

Kristin og jeg har fartet litt rundt, fra Orkenøyene og Skotland i nord til Benalmadena og Firenze i sør. Det siste var en flott mat&vintur hvor vi bodde på en storgård i utkanten av byen. Godset var selvforsynt med krydder og grønnsaker og vi innledet den festmiddagen vi skulle lage felles med å samle inn urter i hagen.

Orkenøyene og Skottland.png

Kristin foran en borg utenfor Aberdeen i Skotland.

I juli møttes Staffan med familie (Staffan, Winni, Line med Nova og Vester og Lærke med Rasmus og Svea) og Kristin og Atle med familie på Tjørn på den svenske Vestkysten. Dette er jo Staffan, Caroline og Atles barndoms&ungdomseldorado.  En hyggelig tradisjon som vi gjentar år om annet. Alltid veldig koselig å bo hos Elisabeth og møte Birgitta og Roland og Lars Rune. 

Skærhamn.png

Tobias og Moffa var på tur til Tobias farmor&farfar i Ålen både i vinterferien og høstferien. Laaang men hyggelig togtur opp langs Østerdalen og forbi Røros. Heldigvis hadde vi med oss mer snop og mat på høstturen…Da møtte vi også den første snøen oppe på fjellet.

Toget til Aalen.png

På høsten var Staffan og Atle på guttetur til Varde på Jylland for å besøke tante Ragnhild (gift med en bror til pappa) og hennes barn Ann-Lydia, Holger og hans  Betina og Kjeld Johan. Det ble et veldig hyggelig døgn med god mat og mange gode prater. Det virket ikke som om det var 55 år siden vi var der sist… Det var også mange år siden vi sist så våre hyggelige kusiner og fettere. 

Hos tante Ragnhild

Atle har vært på skrivekurs i Villa Joyosa i Spania, og ble fascinert av den flotte gamlebyen. Litt seinere på året besøkte Kristin stedet da hun og søster Siri overrasket søster Liv Berit som var på helsetur på Solgården like i nærheten.

Villa Joyosa

Sebastian og Moffa lagde sin første (korte) prompevideo…

Og nå er det bare å si

Uhuuu.png

Det var et lite utvalg av alt det koselige vi bedrev i løpet av år 2018. Tusen takk for samværet i året!

God jul