Slektsforskning – Røijen-familien

Inspirert av min svigerfar Eyolf Andersen har jeg begynt å «forske» litt på Røijen-familien. Eyolf har kommet langt med å plotte inn familiemedlemmer helt tilbake til Ole Olsen Røien.

Sporene etter Røijen-navnet har stoppet med Ole Olsen Røen fra Årnes i Vestre-Moland ved Lillesand. Skomaker Ole Sørensen Røijen var født der, men flytta til Skuesnes. Med hjelp fra brukere av Digitalarkivet har vi funnet fram til at Ole Olsen Røien ikke var født på Årsnes og det ser ut som om vi har funnet foreldrene hans

:Ole Olsen Røien

Se innspillene i Digitalarkivet:
https://forum.arkivverket.no/topic/236991-opphavet-til-ole-olsen-røien-årnes-født-1783/

Bestefar Johan Andreas Røijen noterte at Ole Røijen kom til Norge som 11-åring ca. 1794 med sin far fra Holland. Faren var billedhogger og drev med utsmykking av kirker.

Jeg har hele tiden tenkt at Ole Olsen Røien kom til Skudenes, men det ser ut til at han kom til Gulen kommune i Sogn og Fjordane og at han deretter flytta til Vestre Moland ved Lillesand og overtok gården Årsnes i 1828 (26).

En annen av hjelperne har funnet ut at foreldrene til Ole Olsen Røien heter Ole Olsen og Lisbeth Hansdatter.

Mer hjelp fra Digitalarkivet:

Chris Nyborg Chris.Nyborg@nb.no

10:06 (for 5 timer siden)
til meg, Dag, Siri

Hei, jeg har forsøkt å finne ut litt av dette.
Jeg finner Ole Olsen Røien (skrevet Røine i ett tilfelle) i Historisk befolkningsregister: http://histreg.no/index.php/person/daid/pd00000008805594. Dette må være samme person, da kone og barn stemmer. Her er det oppgitt at han var fra Eivindvik (Evenvig), som er i Gulen. Alt tyder på at dette er den Ole Olsen som ble døpt i 1786, som du også hadde med her. Jeg har dessverre ikke mulighet til å gå lenger bakover med dette, men det ser ut til at han kom fra Gulen, og at stedet å lete etter aner er i kirkebøkene der. Det finnes også bygdebøker, se https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Bibliografi:Gulen_kommune for en oversikt over disse.

Skulle du komme over noen konkrete opplysninger du ønsker hjelp med, er det bare å ta kontakt.

Vennlig hilsen

Chris Nyborg

Bosted: Eivindvik prgj., Eivindvik sokn (Evindvig: Bøe Yttre), Husøy sokn, Bø sokn, Lavik sokn, Brekke sokn

Her ligger Ytre Bøe:

Kart Ytre Bø i Hyllestad

Dokumenter:
IOm skomakermester Ole Røijen – fra Haugesunds Avis
slektsoversikt-røijenfamilien
Om Kristine Røijen fra Falnes